Maak het bespreekbaar | Michelle’s Brain Farts

Velen gingen mij al voor: Cornelie Egelie-Sprenger, Charlotte Bouwman, de dsmmeisjes Rivka Ruiter en Anne Koeleman, Nadia van der Sluis. Psychische gezondheid, psychische problemen, mentale klachten of zoals ik het zelf noem mentale ontregeling uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken.

Ik ben Michelle en mijn mentale ontregeling bestaat uit depressiviteit en gegeneraliseerde angst- en paniekstoornis. Ik ben niet mijn diagnose. Ik heb alleen van tijd tot tijd last van de schurende kant van mezelf en soms het leven.

Mijn visie: leven in een maatschappij waarin we accepteren dat mentale ontregeling soms bij het leven hoort en dat er veilige plekken zijn waar we ongedwongen kunnen leren om te gaan met de schurende kant van het leven en van onszelf.

Mijn missie: mentale ontregeling uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken door het delen van mijn eigen ervaringen. En daarom ga ik vanaf nu mijn eigen ervaringen delen opdat het misschien anderen kan helpen, ondersteunen of zelfs inspireren.

Over de auteur

Michelle

Ik ben Michelle van der Meer (1983) en ik heb in mijn leven te maken gehad met diverse mentale ontregelingen. Mijn hele leven heb ik verschillende therapieën gehad. Door zo aan mezelf te werken, heb ik de afgelopen 10 jaar me verdiept in wat mentale ontregeling precies inhoudt. Waarom we mentale ontregeling ervaren, hoe het zich uit en hoe we er mee om kunnen leren gaan. Door deze verdieping is bij mij de sterke overtuiging ontstaan dat het niet de bedoeling is om met mentale ontregeling te leren leven. Sterker nog, ik geloof dat het boodschappen van het lichaam zijn dat er iets niet goed is. En dat wij er (weer) naar leren luisteren.

Misschien vind je ook leuk...