Gedachten | Michelle’s Brain Farts

Gedachten. In milliseconden ontstaan ze en kunnen ze een loopje met je nemen. Gedachten. Ze komen met velen en nemen je soms mee naar waar je helemaal niet naar toe wilt.

Tijdens mijn mentale breakdown in 2017 heb ik heel bewust meegemaakt hoe snel een negatieve gedachte ontstaat. En hoe één negatieve gedachte in luttele seconden zich vermeerderd en over elkaar buitelen. En dat ze je de duistere kant op willen voeren. 

Gelukkig heb ik ook heel bewust meegemaakt dat ik negatieve gedachten kan laten stoppen en me er niet meer door mee hoeft laten voeren. 

Hoe? Door tegen deze gedachten nee (in mijn hoofd of hardop) te zeggen: ik laat me niet meevoeren, ik ga niet die duistere kant op.

Ik ben namelijk niet mijn gedachten. Ik kan daarom mijn gedachten een halt toe roepen en ze zelfs sturen. Makkelijk? Absoluut niet! Maar ik geloof wel door het veel te doen, te oefenen, dat het steeds beter zal gaan. 

En elke keer dat het me wel lukt, is dat een heerlijke overwinning. Het geeft moed en motivatie om het te blijven proberen. Het te blijven doen.

Over de auteur

Michelle

Ik ben Michelle van der Meer (1983) en ik heb in mijn leven te maken gehad met diverse mentale ontregelingen. Mijn hele leven heb ik verschillende therapieën gehad. Door zo aan mezelf te werken, heb ik de afgelopen 10 jaar me verdiept in wat mentale ontregeling precies inhoudt. Waarom we mentale ontregeling ervaren, hoe het zich uit en hoe we er mee om kunnen leren gaan. Door deze verdieping is bij mij de sterke overtuiging ontstaan dat het niet de bedoeling is om met mentale ontregeling te leren leven. Sterker nog, ik geloof dat het boodschappen van het lichaam zijn dat er iets niet goed is. En dat wij er (weer) naar leren luisteren.

Misschien vind je ook leuk...