Samen een gebeurtenis onderzoeken

Safe Haven for You is een veilige plek waar we samen een gebeurtenis of situatie onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan pesten, faalangst, perfectionisme, grenzen stellen, voor jezelf opkomen, etc. Dit doen we door de gebeurtenis als een filmscript – samen met je gedachten en gevoelens – op papier te zetten.

Hierdoor krijg je een visueel overzicht van de gebeurtenis en wat het met je doet. De kern van de gebeurtenis is in één oogopslag te zien, waardoor je zelf tot inzicht en een passende oplossing komt.

Vervolgens kijken we samen welke helpende gedachten, kwaliteiten en vaardigheden je voortaan bij een soortgelijke gebeurtenis kunt inzetten.

Het resultaat: je leert jezelf kennen, je vindt zelf – onder begeleiding – een oplossing, je komt in je eigen kracht te staan en je vergroot je zelfwaardering en -vertrouwen.

Over de auteur

Michelle

Ik ben Michelle van der Meer (1983) en ik heb in mijn leven te maken gehad met diverse mentale ontregelingen. Mijn hele leven heb ik verschillende therapieën gehad. Door zo aan mezelf te werken, heb ik de afgelopen 10 jaar me verdiept in wat mentale ontregeling precies inhoudt. Waarom we mentale ontregeling ervaren, hoe het zich uit en hoe we er mee om kunnen leren gaan. Door deze verdieping is bij mij de sterke overtuiging ontstaan dat het niet de bedoeling is om met mentale ontregeling te leren leven. Sterker nog, ik geloof dat het boodschappen van het lichaam zijn dat er iets niet goed is. En dat wij er (weer) naar leren luisteren.

Misschien vind je ook leuk...