Wat houdt Teken je gesprek in?

In mijn praktijk Safe Haven for You werk ik onder meer met de gespreksmethodiek Teken je gesprek. Een interactieve en visuele methode dat oplossingsgerichte werkwijzen ondersteunt.

Door een gebeurtenis middels verschillende tekensjablonen te visualiseren, ontstaat er een kernachtig, logisch en visueel inzicht. De gedachten en dat wat er gebeurd, gezegd en gevoeld is, wordt op papier gezet.

De gesprekstekeningen bieden structuur om met elkaar de gebeurtenis te bespreken. De tekeningen zorgen voor een nieuw perspectief op de gebeurtenis, om vanuit dit nieuwe perspectief zelf tot een nieuw inzicht en een oplossing te komen.

Met Teken je gesprek leer je jezelf kennen en helpen. Vind je onder begeleiding zelf de (blijvende) oplossing en kom je in je eigen kracht. Daarnaast vergroot het jouw:

✅ probleemoplossend vermogen
✅ verantwoordelijkheidsgevoel
✅ zelfwaardering en -vertrouwen

Over de auteur

Michelle

Ik ben Michelle van der Meer (1983) en ik heb in mijn leven te maken gehad met diverse mentale ontregelingen. Mijn hele leven heb ik verschillende therapieën gehad. Door zo aan mezelf te werken, heb ik de afgelopen 10 jaar me verdiept in wat mentale ontregeling precies inhoudt. Waarom we mentale ontregeling ervaren, hoe het zich uit en hoe we er mee om kunnen leren gaan. Door deze verdieping is bij mij de sterke overtuiging ontstaan dat het niet de bedoeling is om met mentale ontregeling te leren leven. Sterker nog, ik geloof dat het boodschappen van het lichaam zijn dat er iets niet goed is. En dat wij er (weer) naar leren luisteren.

Misschien vind je ook leuk...