Van oververmoeid naar vol energie!

Je bent altijd voor anderen bezig. Werk; projecten, meetings, klanten, deadlines. Privé; partner, kind(eren), huishouden, huisdieren. Sociaal; (schoon)familie, vrienden, afspraken, verjaardagen, verplichte uitjes. De oneindige to-do-lijst lijkt maar niet op te houden.

Je weet het allemaal even niet meer. Je hebt het gevoel achter de feiten aan te lopen, je bent erg moe en het lijkt alsof je geleefd wordt.  Je weet dat goed voor jezelf zorgen belangrijk is. Maar f*ck...! Je hebt jezelf weer onderaan de to-do-lijst gezet!

Dat geeft niet. Dat gebeurt ons allemaal wel eens. Het gaat erom dat je het herkent en jezelf weer terug bovenaan die to-do-lijst zet. En ik kan je daar bij helpen! Zodat jij lekker in je vel zit en nog beter alles aankan wat op je pad komt. Het leven wordt weer een feestje!

Word de meest ontspannen versie van jezelf!


Hoe ik je kan helpen met ontspannen?

Goed voor jezelf zorgen gaat vooral hoe jij met je energie omgaat. Je kunt er namelijk wel de tijd voor hebben maar wanneer je er de energie er niet voor hebt, schiet je er nog niks mee op. Daarom is het belangrijk om te ontdekken hoe jij energetisch van nature ontworpen bent én hoe jij jouw energie het beste kunt inzetten. 

Maar hoe ontdek je nu hoe jouw energie werkt? Daar kan ik je bij helpen! Door middel van Human Design kan ik zien hoe jouw energie van nature werkt. Human Design is een systeem dat je inzicht geeft van je energie. Maar het geeft ook inzicht wat van nature jouw talenten, kwaliteiten en valkuilen zijn. Zie het als een soort blauwdruk of handleiding over jezelf.

Weten hoe je energetisch bent ontworpen, is een ding. Het leven van je energetische blauwdruk is een ander verhaal. Maar ook daarbij kan ik je helpen. Bij het toepassen van je blauwdruk bied ik jouw ondersteuning. Persoonlijk, op maat en duurzaam. Zie mij als jouw persoonlijke Zelfzorg Coach en Cheerleader! Die je helpt om nog beter voor jezelf te zorgen.

Weten hoe jouw energie werkt, is weten hoe jij het beste voor jezelf kunt zorgen.


Wat ik je kan bieden

Selfcare Challenge

Je wordt opgeslokt door de waan van de dag en de oneindige to-do lijst. Waardoor je soms jezelf vergeet. Ik help je met deze gratis
challenge om weer me-time in je dag te plannen.

Selfcare E-book

Het is belangrijk om tijdig rusten te nemen en weer op te laden. Het Selfcare E-book helpt je van een opgejaagd gevoel en een overvol hoofd naar innerlijke rust en weer ruimte in je hoofd.

Selfcare Gids

Zelfzorg is hoe jij met jouw energie omgaat. Of wel, energiemanagement. Met deze Gids krijg jij inzicht hoe jij van nature energetisch bent ontworpen. En hoe jij jouw energie het beste kunt inzetten.

Selfcare Toolkit

Je weet hoe belangrijk voor jezelf zorgen is. Je hebt al van alles uitgeprobeerd, maar helaas nog steeds niet met het gewenste resultaat. Je struggled met de uitvoering.
Als jouw Zelfzorg Coach help ik je hierbij.

Selfcare Support Line

Je weet welke zelfzorg bij jou past. Je hebt alles in handen voor de volgende stap: de integratie. Niet de makkelijkste stap. En juist daarom is het goed om hulp in te schakelen. Met mij als jouw Zelfzorg Cheerleader.

Selfcare APK

Jij bent lekker bezig met zelfzorg. En om te zorgen dat dat zo blijft, is het goed om je zelfzorg op tijd te evalueren en te kijken of deze nog bij je past. Als jouw Zelfzorg Monteur kan ik je hierbij helpen.


Michelle, jouw Zelfzorg Coach

Het is mei 2017 toen ik plots midden in de nacht verschrikt wakker word. Het zweet breekt me uit, mijn hart slaat op hol, mijn ademhaling is oppervlakkig en gejaagd en ik krijg het gevoel elk moment dood neer te kunnen vallen. In de periode die daarop volgt val ik van de ene in de andere paniekaanval.

 

Mijn lichaam vertoont nog meer onverklaarbare klachten en mijn hoofd gaat met me aan de haal en overtuigd mij ervan dat er iets gruwelijk mis is met mij. Totdat ik bij het zoveelste huisartsenbezoek ik tot de ontdekking kom dat ik mentaal volledig uit balans was geraakt en mijn lichaam dat probeerde duidelijk te maken. En toen ik er goed naar ging luisteren, verdwenen langzaamaan mijn klachten en ik mentaal weer in balans kwam.


Inspirerende verhalen en kijkje achter de schermen

Ik ben mijn eigen doelgroep

Ik ben mijn eigen doelgroep. Want...❎ Ook ik word wel eens gek van de oneindige to-do-lijst.❎ Ook ik heb momenten dat ik minder goed voor mezelf zorg.❎ Ook ik raak gefrustreerd wanneer ik weer eens achter de feiten aan loop.❎ Ook ik kan nog steeds schuldgevoel ervaren wanneer ik mezelf priorteer.❎ Ook ik kan nog steeds moe worden van alle ballen hoog proberen te houden.Ik ben tenslotte ook "maar" een mens. En dus niet perfect. Wil ik ook niet zijn. Ik hou van mijn imperfecties 😁.Maar...✅ Ik herken op tijd wanneer ik mezelf weer begin weg te cijferen.✅ Ik weet wat ik kan doen om weer goed voor mezelf te zorgen.✅ Ik start direct weer met mezelf te prioriteren.

Lees meer »

Ongevraagd advies

Ongevraagd advies... Ik heb er een hekel aan.Mensen die vertellen wat hen zo fantastisch geholpen heeft. Zonder dat ik er om gevraagd heb.Blegh 😠"Maar waarom dan? Ze bedoelen het toch goed?"Waarom ik er dan toch een hekel aan heb? Nou om een aantal redenen.1️⃣Wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Het kan zelfs averechts werken. Mooi dat het voor jou heeft gewerkt. Maar dat betekent nog niet dat het ook bij ieder ander goed zal werken. Daarvoor zijn we allemaal te verschillend.2️⃣ Je ontneemt de ander een leermoment. Door fouten te maken, door vallen en weer op te staan, door uit je comfortzone te gaan, is hoe wij leren. Daar zit de groei. Laat anderen het zelf ontdekken.3️⃣ Misschien is het alleen maar een rant. Heeft iemand het even nodig om alleen maar even te spuien. De emotie(s) te doorvoelen. En heeft diegene alleen maar behoefte aan een luisterend oor. Er is totaal geen behoefte aan advies. En oh ja, een advies gaat dan toch helemaal niet binnenkomen.

Lees meer »

Hoe ik van een olifant een mug maak

Ja, je leest het goed. En nee, ik heb niet per ongeluk de gezegde verkeerd geschreven. Jarenlang was het namelijk andersom. Ik kon flippen over de kleinste dingen. Althans, zo leek dat voor de buitenwereld. Maar in mijn binnenwereld ging er heel wat aan vooraf. En dat kleine ding waarover ik helemaal kon flippen, was de welbekende druppel💧op de al overvolle emmer 🪣.Maar wat er allemaal in mijn binnenwereld speelde, daar wist niemand wat vanaf. Dat hield ik voor mezelf. Durfde ik niet uit te spreken. Had moeite met mijn eigen grenzen aangeven. Nee zeggen kwam niet voor in mijn vocabulaire. Etcetera. Waardoor ik over de kleinste dingen over de zeik kon gaan. En ik menig keer de opmerking naar mijn hoofd geslingerd kreeg "wat kan jij van een mug 🦟 een olifant🐘maken, zeg!".Tot zo'n 6 jaar geleden en het roer omgooide. Want op deze manier door het leven gaan, had zijn tol geëist. Dus besloot ik veel beter voor mijn binnenwereld te zorgen. En maak ik van die olifant een mug. 

Lees meer »

Stop the madness

Laten we ophouden dat je deze laatste weken van het jaar MOET knallen.Relax!Het is tijd om lekker even terug te trekken. Te coconnen (is dat een woord 🤔). Even helemaal niets moeten. Maar rusten. Terugkijken. Voorbereiden.Kijk maar naar de natuur. Zie jij bomen alles uit de kast halen. (Behalve je opgetuigde kerstboom natuurlijk 😉) Zie jij dieren continu op de voorgrond treden. Nee. Zij hebben zich even lekker teruggetrokken. Zich klaar aan het maken om straks in de lente te gaan knallen.Dus het geeft helemaal niet als jij nu niet de behoefte voelt om te knallen. Het is juist iets heel natuurlijks. Luister ernaar. Want je lichaam heeft kennelijk behoefte aan rust.Dusssss... Relax and have some fun!Ontspannen fun, hè. Geen geforceerde fun. 😉P.S.: voel jij wel de behoefte om te knallen? Vooral doen! Het gaat er mij om dat je doet wat goed voor je voelt. En niet omdat het MOET.

Lees meer »