Michelle van der Meer

Op de basisschool en op de hockeyclub werd ik gepest door oudere kinderen. Het pesten had betrekking op mijn uiterlijk. Zo werd ik vroeger door een hockeytrainster spillebeen of sperzieboon genoemd. Daarnaast ben ik maar al te bekend met perfectionisme en faalangst. Ik was erg bang om fouten te maken en ik wilde het graag heel goed doen. Hierdoor ben ik pleasegedrag gaan vertonen.

Als hoogsensitief persoon kan ik erg emotioneel worden, omdat alles mij dieper raakt. Als kind uitte ik de overprikkeling middels driftbuien, omdat ik niet wist hoe ik met de vele emoties om moest gaan. Als kind voelde ik me niet begrepen door mijn omgeving en wist ik niet hoe ik mezelf moest zijn.

Vergroten van zelfvertrouwen

Al vanaf mijn vierde jaar heb ik veel verschillende therapieën gehad, maar de meeste hadden niet het gewenste resultaat; een zelfverzekerd kind dat vol vertrouwen weet om te gaan met emotionele problematiek als pesten, faalangst en perfectionisme.

Ik weet goed hoe het voor jouw kind voelt om gepest te worden. Of om last te hebben van faalangst en perfectionisme. Door het gemis van de juiste begeleiding weet ik hoe het is om naar jaren nog steeds hiervan de gevolgen te ervaren. Omdat ik het zelf heb meegemaakt en weet hoe vervelend het is, wil ik heel graag kinderen helpen om zich weer net zo fijn te voelen als ik me voel.

Mijn eigen praktijk Safe Haven for You heb ik daarom opgezet, waarin ik – in combinatie met mijn eigen ervaringen – een methode hanteer waarvan ik weet dat het resultaat gaat opleveren. Een methode waarmee jouw kind weer de regie in eigen handen krijgt en zich weer autonoom voelt. Een methode waarin we samen kijken naar wat er niet goed gaat als ook wat er wél goed gaat. En welke kwaliteiten en vaardigheden jouw kind in zich heeft. Waardoor je kind meer zelfvertrouwen krijgt.

Mijn missie

Het is mijn visie dat we een samenleving creëren waarin we accepteren dat mentale ontregeling bij het leven hoort. En dat er veilige plekken zijn waar we ongedwongen kunnen leren omgaan met de schurende kant van onszelf. Als ook van het leven.

Een belangrijke factor binnen deze visie is het leren omgaan met emoties. Persoonlijk heb ik het als een gemis ervaren dat emoties geen onderdeel zijn van het curriculum van het basisonderwijs. Als ook dat er nog onvoldoende ruimte is om er echt met kinderen over te praten. Het voelt voor mij als een missie om dit op de kaart te zetten en onderdeel te laten maken van het primair onderwijs.

Maar zolang het nog niet binnen het basisonderwijs is geïntegreerd, ben ik er als Teken je gesprek coach. Om kinderen te helpen met de emotionele problematiek als het gaat om pesten, faalangst en perfectionisme.

KVK nummer: 80632939 | BTW nummer: NL003467245B59