Na menig mentale struggles te hebben ervaren, merkte ik dat er nog steeds een taboe op heerst. Vooral door dat het zo ongrijpbaar is voor als je het zelf niet hebt meegemaakt. Omdat openheid over mentale ontregeling de eerste stap is in de weg naar herstel, besloot ik in 2019 mijn eigen mentale struggles te delen, via de blog Michelle’s Brain Farts en later ook via de gelijknamige podcast.

In de afgelopen jaren merkte ik ook dat ik iets miste in de behandelingen die ik kreeg. Waarom kon ik de ene naar de andere therapie verslinden en toch niet echt veel verder komen? Waarom bleef ik bijvoorbeeld maar een heel onzekere perfectionist? Waarom heeft 19 jaar lang een angststoornis mij zo in het leven belemmerd? Waarom stortte ik om de zoveel jaar mentaal in? Waarom heb ik chronische ziekten als Vitilligo en niemand weet waarom en hoe het komt dat ik het heb?

Antwoorden hierop vond ik in de afgelopen vijf jaar waarin ik een hele ontdekkingstocht maakte in de wereld van trauma, ingrijpende jeugdervaringen (Adverse Childhood Experiences) en de polyvgaal theorie. Terwijl ik boeken, onderzoeken, video’s, proefschriften, podcasts, video’s en dergelijke verslond, begon ik beetje bij beetje te begrijpen wat er met mij aan de hand was en te begrijpen dat het ook anders kan. De kennis en inzichten die ik hierdoor heb opgedaan, heb ik helaas nooit gekregen vanuit de hulpverlening. Terwijl ik denk dat dit juist zeer goed kan helpen in het herstel.

Om mentale ontregeling nog meer bespreekbaar te maken alsook trauma bewustzijn te creƫren, vertel ik graag over mijn ervaringen en hoe kennis en informatie over trauma, ingrijpende jeugdervaringen en het autonome zenuwstelsel in mijn herstel hebben geholpen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om mij als spreker in te zetten?
Neem dan contact met mij op via 06 46 76 40 16 / michelle@safehavenforyou.com. Of vul het contactformulier in.


KVK nummer: 80632939 | BTW nummer: NL003467245B59