Safe Haven for You is een veilige plek voor kinderen van 7 tot 18 jaar. Een plek waar zij gezien en gehoord worden voor wie ze werkelijk zijn. Binnen deze veilige omgeving ondersteun ik – Michelle van der Meer – als gediplomeerd Teken je gesprek coach de kinderen met het onderzoeken van faalangst, perfectionisme en pesten.

Het resultaat

Met een traject bij Safe Haven for You verandert je kind van een onzeker persoon met weinig zelfwaardering naar een zelfverzekerd persoon die vol zelfvertrouwen zichzelf is en de juiste tools in handen heeft om met faalangst, perfectionisme of pesten om te kunnen gaan.

Met Teken je gesprek leert je kind zichzelf kennen en helpen. Vindt hij/zij onder begeleiding zelf de (blijvende) oplossing en komt hij/zij in zijn/haar eigen kracht te staan. Daarnaast vergroot Teken je gesprek het:

  • probleemoplossend vermogen
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • zelfwaardering en -vertrouwen

Hoe werkt Teken je gesprek?

Het onderzoeken van faalangst, perfectionisme of pesten doen we door de gebeurtenis te tekenen. De tekeningen geven een duidelijk en visueel overzicht. Van hieruit gaan we op zoek naar een blijvende oplossing. Daardoor leert je kind zichzelf kennen en helpen. Het vergroot het zelfvertrouwen en de zelfwaardering van je kind.

De gedachten die je kind zijn/haar hoofd malen, zetten we één voor één op papier. Dat wat er gebeurd, gezegd en gevoeld is, wordt op papier gevisualiseerd. De regie ligt ten alle tijde in de handen van jouw kind. Hij/zij bepaalt wat we onderzoeken, bespreken en opschrijven. Ik ben er om jouw kind in dit proces te begeleiden.

De visualisatie biedt je kind letterlijk zicht op de gebeurtenis of situatie. De gesprekstekeningen zorgen voor een nieuw perspectief van waaruit zijzelf tot een nieuw inzicht en een oplossing komen.