Het traject dat jouw kind helpt om in 10 sessies geen slachtoffer meer te zijn van pestgedrag.

Bianca is 14 jaar en ging altijd met plezier naar hockey. Totdat er een nieuw meisje in het team kwam en haar begon te pesten. Door het gepest werd Bianca enorm onzeker en haar zelfvertrouwen daalde en kreeg ze fysieke klachten als buikpijn. Het maakte dat zij niet meer naar de hockeytrainingen durfde te gaan.

Bianca kwam in mijn praktijk en we zijn samen aan de slag gegaan om het pesten visueel te maken. Door een pestsituatie uit te tekenen als ook te visualiseren. Vervolgens zijn we gaan kijken welke vaardigheden en kwaliteiten ze bezit en zij kan inzetten bij het pesten. Ook zijn we aan de slag gegaan met het versterken van haar zelfvertrouwen.

Bianca transformeerde van een onzeker en verdrietig meisje naar een jonge dame vol zelfvertrouwen en de tools in handen om met pester(s) en pestgedrag om te gaan. Ze staat weer vrolijk en positief in het leven en gaat weer graag naar de hockeytrainingen.

Ik kan jouw kind geven wat het nodig heeft

Is jouw kind ook slachtoffer van pestgedrag? Dan heb ik iets voor je waar je vast heel blij van wordt. In het programma Teken je vrij van pesten leer ik jouw kind graag hoe hij of zij van een onzeker persoon met weinig zelfvertrouwen en zelfwaardering transformeert in een zelfverzekerd persoon die vol vertrouwen en met de juiste tools in handen om kan gaan met pestgedrag. Dit kun je verwachten na deelname aan het programma:

 • Het zelfvertrouwen en de zelfwaardering van jouw kind is vergroot en je kind staat weer vrolijk en positief in het leven.
 • Je kind leert zichzelf kennen en helpen omdat zijn/haar probleemoplossend vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel worden aangesproken, en je kind zelf tot een blijvende oplossing komt.
 • Je kind heeft weer de regie in eigen handen en voelt zich weer autonoom.

Waar bestaat het traject uit?

Het traject ‘Teken je vrij van pesten’ bestaat uit vier modules die erop gericht zijn om jouw kind in tien 1-op-1 sessies om te gaan met pestgedrag. Tijdens de sessies leert je kind zichzelf kennen waardoor het zelfvertrouwen en -waardering worden vergroot. Je kind ontdekt zelf welke vaardigheden en kwaliteiten hij/zij kan inzetten en daardoor geen slachtoffer meer is van pestgedrag.

Wat kun je verwachten als jouw kind meedoet?

In module 1 ‘De Waar heb jij last van-sjabloon’ krijgt je kind twee 1-op-1 live sessies om te ontdekken van welke vorm(en) van pesten je kind last ervaart, zodat we weten hoe het probleem er precies uitziet en wanneer het zich voordoet.

In module 2 ‘Het Sociaal Panorama’ krijgt je kind vier 1-op-1 live sessies waarin we ontdekken hoe jouw kind naar zichzelf kijkt, tegen de kinderen in zijn/haar omgeving en zichzelf in relatie tot anderen.

Bij kinderen die gepest worden, zien we dat zij hun pester(s) een centrale positie hebben gegeven. Zij krijgen het gevoel dat ze niet om hen heen kunnen. De manier waarop je kind namelijk zichzelf ziet en de manier waarop je kind denkt dat andere over hem/haar denken, bepaalt in belanrgijke mate onze houding.

Met het Sociaal Panorama kunnen we samen een beeld vormen van de manier waarop jouw kind zichzelf ziet en zijn/haar sociale omgeving beleeft. En hier verschuivingen in aanbrengen, om op een andere manier met het pestgedrag om te gaan en anders naar de pester(s) te kijken.

In module 3 ‘Het zelfvertrouwen stappenplan’ krijgt je kind twee 1-op-1 live sessies waarin we de kwaliteiten en vaardigheden van je kind gaan versterken. Dit zorgt ervoor dat je kind weet welke kwaliteiten, vaardigheden en helpende gedachten hij of zij kan inzetten in soortgelijke situaties.

In module 4 ‘Succes vieren’ krijgt je kind twee 1-op-1 live sessies om te evalueren hoe hij of zij de tools uit module 2 heeft toegepast in de praktijk. Het vieren van zijn of haar successen doen we middels tekeningen, die je kind – net als alle andere tekeningen – mee naar huis mag nemen. Na deze module heb je een kind vol zelfvertrouwen en met de juiste tools in handen om met pestgedrag om te gaan.

Na tien 1-op-1 live sessies is het zelfvertrouwen en zelfwaardering van jouw kind vergroot. Heeft jouw kind zichzelf leren kennen én helpen door het aanspreken van zijn of haar probleemoplossend vermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Hierdoor komt je kind zélf tot een blijvende oplossing. Je kind heeft de regie in eigen handen en staat weer vrolijk en positief in het leven.

De investering voor het traject Teken je vrij van pesten is € 495,-.

Of betaal in vijf termijnen van € 100,-. Het totaalbedrag is dan € 500,-. Er wordt dan € 5,- in rekening gebracht vanwege administratiekosten.

Wil je ook dat jouw kind niet langer meer slachtoffer is van pestgedrag? Ik help daar graag bij! Via onderstaande button kun je jouw kind aanmelden voor het traject Teken je vrij van pesten.

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Michelle van der Meer en eigenaresse van Safe Haven for You. Ik ben groot fan van de tv-serie Friends en hou van boeken lezen. Als gediplomeerd Teken je gesprek coach ben ik er voor kinderen van 7 tot 18 jaar die last hebben van pestgedrag. En speciaal voor deze kinderen heb ik het traject Teken je vrij van pesten ontwikkeld.

Op de basisschool en op de hockeyclub werd ik gepest door oudere kinderen. Het pesten had betrekking op mijn uiterlijk. Zo werd ik vroeger spillebeen, sperzieboon, muis, heks of tante Sidonia genoemd. Ondanks de pogingen die zijn gedaan om het pesten te stoppen, bleven de pesters doorgaan. Het hield pas op toen de wegen tussen de pesters en mij scheidden.

Het pesten had dusdanig mijn zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde aangetast, dat ik er tot lang in mijn volwassen jaren er last van heb gehad. Woorden kunnen ontzettend veel pijn doen en blijvende “littekens” veroorzaken, die nog jaren na het pesten nog belemmerend kunnen zijn.

Ik zie het dan ook als mijn missie om kinderen en jongeren die gepest worden te helpen middels de methodiek Teken je gesprek. Een methode die inzicht biedt in welke kwaliteiten, vaardigheden en helpende gedachten jouw kind kan inzetten. Een methode die het zelfvertrouwen en eigenwaarde van jouw kind versterkt.

Michelle van der Meer

Omdat ik weet zo goed weet wat voor nare gevoelen pestgedrag op iemand kan hebben, wil ik heel graag jouw kind helpen om zich weer net zo fijn te voelen als ik me nu voel. Met de methodiek en mijn eigen ervaringen help ik jouw kind te transformeren tot een zelfverzekerd persoon die vol vertrouwen en met de juiste tools in handen om kan gaan met pester(s) en pestgedrag.

“Ik ken Michelle als een open persoon en heel bekwame coach. Zonder twijfel een aanrader!“

Gijs van Beusekom, oprichter Vitaminds & toegepast psycholoog

Voor wie is dit traject? En voor wie niet?

Het traject is voor jouw kind als hij/zij…

 • Bereidt is om zichzelf te leren kennen
 • Gemotiveerd is om aan zichzelf te werken
 • Weer de regie in eigen handen wilt hebben

Het traject is niet voor jouw kind als je verwacht…

 • Dat het een quick fix is
 • Verwacht dat ik met dé oplossing kom
 • Je kind niet bereid is om in actie te komen

Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, dat kan. Je kunt in vijf termijnen van € 100,- betalen. Het totaalbedrag is dan € 500,-. Er wordt dan € 5,- in rekening gebracht vanwege administratiekosten.
 • Hoe verschilt dit traject dit traject van alle andere?
  Het traject is anders omdat jouw kind zélf tot een (blijvende) oplossing te komen. Samen gaan we het pesten onderzoeken, waarbij jouw kind te allen tijde de regie in handen heeft. De kracht van de gespreksmethode Teken je gesprek is dat de tekening een kernachtig, logisch en visueel overzicht biedt, waardoor de stap naar inzicht en de oplossing gemakkelijk te maken zijn.
 • Hoe weet ik zeker dat dit traject wel resultaat gaat opleveren?
  De gespreksmethodiek Teken je gesprek spreekt het probleemoplossend vermogen en het verantwoordelijkheidsgevoel van jouw kind aan. Je kind raakt daardoor intrinsiek gemotiveerd om in actie te komen en een oplossing te zoeken. Een oplossing die vanuit je kind zelf komt, vergroot de kans van slagen aanzienlijk, dan wanneer deze opgelegd wordt.
 • Wanneer start het traject?
  Het traject kan op ieder gewenst moment gestart worden.
 • Hoe ziet het traject eruit?
  Het traject bestaat uit tien 1-op-1 live sessies verdeeld in vier modules: ‘De Waar heb jij last van-sjabloon’ (2 sessies), ‘Het Sociaal Panorama’ (4 sessies), ‘Het zelfvertrouwen stappenplan’ (2 sessies) en ‘Successen vieren’ (2 sessies).
 • Hoelang duurt het traject?
  Het traject bestaat uit 10 sessies. Het traject duurt minimaal twee maanden en maximaal 4 maanden. Tussen de sessies zit voldoende tijd om hetgeen wat in de sessies is gedaan te laten bezinken en tot uitvoer te brengen.

Toe aan de volgende stap?

Je hebt nu twee opties: deze pagina sluiten en geen gebruik maken van dit traject waardoor je kind slachtoffer blijft van pestgedrag en hij/zij weinig zelfvertrouwen en zelfwaardering heeft en zelfs situaties gaat vermijden. Of je pakt deze eenmalige kans en je kind gaat ervaren welke kwaliteiten, vaardigheden en helpende gedachten hij/zij kan inzetten om met pestgedrag en pesters om te gaan.

Jij wilt toch ook dat jouw kind weer zelfverzekerd, vrolijk en positief in het leven staat? Klik dan op onderstaande button om jouw kind aan te melden voor het traject Vrij van pesten.