Fijn dat je op deze pagina terecht bent gekomen!
Op deze pagina deel ik mijn verhaal en mijn visie achter Safe Haven for You.

In mijn leven heb ik te maken gehad met diverse mentale ontregelingen. In 2017 kreeg ik de diagnose angststoornis en depressie. Na een aantal jaar verschillende therapieën te hebben gevolgd, kwam bij mij het besef dat mentale ontregeling er niet zomaar is.

Michelle van der Meer

Maar dat het een signaal is van mijn lichaam om mij te laten weten dat er iets niet meer goed is. En dat wanneer je er niet naar luistert, je fysieke klachten krijgt die door de reguliere zorg als onverklaarbaar worden bestempeld. Maar niets in het leven is onverklaarbaar. Alles gebeurt met een reden.

Met Safe Haven for You bied ik iedereen die mentaal even uit balans is een veilige plek om op een ongedwongen manier te ontdekken wat hun lichaam wilt vertellen.

Het roer om: dit moet anders

In 2017 kwam ik voor een tweede keer thuis te zitten. Dit keer was het heftiger dan de eerste keer in 2010. Alhoewel ik niet zoveel met labeltjes heb, kreeg ik de diagnose angststoornis en depressie. Angst beheerste mijn leven. Ik kreeg medicatie – eerst oxazepam, daarna het antidepressivum citalopram – en kreeg ondersteuning van de praktijkondersteuner. Ik werd niet doorverwezen naar een psycholoog want de wachttijden waren te lang.

Ik zat mentaal in de diepste put die er maar kan zijn en behandeling was slechts medicatie en ondersteuning vanuit de POH-GGZ. Ik had meer ondersteuning nodig en ben uiteindelijk zelf op zoek gegaan. Uiteindelijk kwam ik bij hulpverlening die maatwerk levert en waar ik mij veilig voelde om aan mezelf te werken.

In 2019 was ik dusdanig hersteld dat ik weer mijn leven kon oppakken. Ik ging weer voor een werkgever werken, maar op de achtergrond sluimerde al het idee om iets te gaan doen op het vlak van mentale gezondheid. Want geen goede professionele hulpverlening kreeg op het diepste punt in mijn leven, dat kan toch niet in een land als Nederland. Dit moet toch anders kunnen…?!

Na wat onderzoek besloot ik me te gaan omscholen. In 2020 startte ik met het opleidingsprogramma Sociaal Ondernemen van Starters4communities en volgde ik de basistraining Gedrag, mindset & faalangst en de verdiepingstraining Pesten van Teken je gesprek. Ook spiritualiteit en human design kreeg mij in hun greep.

Er ontstond bij mij een visie over mentale gezondheid, waar vanuit ik Safe Haven for You is ontstaan.

Mijn visie

We leven in een maatschappij waarin we accepteren dat mentale ontregeling bij het leven hoort en dat er veilige plekken zijn waarin we op een ongedwongen manier kunnen leren omgaan met de schurende kant van onszelf als van het leven.

Met Safe Haven for You wil ik deze veilige en ongedwongen plek bieden aan iedereen die mentaal even uit balans is.

Wat leuke feitjes over mij…

  • Mijn favoriete tv-serie is Friends. Ik heb alle seizoenen onderhand al 20 keer gezien, maar kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.
  • Dat ik het heerlijk vind om kringloopwinkels en rommelmarkten af te struinen. Op zoek naar dat ene “goudmijntje”.
  • Mijn Best Furry Friend onze hond Leo is. Hij is echt mijn mental health buddy.

Wil je meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen?

Mail dan naar michelle@safehavenforyou.com.

Liever bellen of via WhatsApp? Je kunt me bereiken via 06 46 7640 16.